Smrad iz odtoka

Poleti se nam je pojavil smrad iz odtoka

Pa ravno, ko smo naslednji teden šli na dopust, sem jaz zavohala smrad iz odtoka in ta mi ni bil prav nič Všeč. Vedela sem, da moram to povedati možu, ker tako ne moremo pustiti in iti na morje, nekaj je treba narediti.

Ko je prišel mož iz službe, sem mu povedala, da je smrad iz odtoka v kuhinji res močan in da ne vem, kaj naj naredim. Mož me je vprašal, ali sem opazila, da voda počasneje odteka, ampak tega res nisem. Tako je bil bolj miren. Odpeljal se je z avtom in vse kar je rekel, je bilo to, da bo on poskrbel za to, da naj ne me skrbi.

Ko je prišel domov, sem videla, da je nakupil polno nekih tekočin in povedal mi je, da bo to vpliv zvečer v lijake in da takrat ne smem točiti vode. Tako je tudi naredil in zjutraj je smrad iz odtoka izginil, prav dober zrak je bil kuhinji, sicer malo po čistilih, ampak to me ni motilo. Tako so se odtoki očitno očistili in mož ni rabil posebej pregledovati cevi. Sedaj so bile cevi čiste in očitno je bil ta smrad iz odtoka ravno zato, ker so bile cevi umazane in še povrhu tega je bilo poletje in visoke temperature. 

Sedaj imam doma vedno to čistilo za odtoke in takoj, ko zavoham smrad iz odtoka, tisti večer natočim v odtoke in pustim, da se cevi očistijo. 

Tako enostavno in praktično. Kaj pa, če tega ne bi naredili? Si zamislite, kako bi smrdelo v stanovanju, ko bi se vrnili z dopusta, in kako bi se lahko razvile različne bakterije. Nočem niti pomisliti. Vsake toliko pa v lijake natočim tudi zelo vročo vodo, kajti vroča voda in malo kisa tudi lepo očisti lijake in odtoke. Če je pri vas tudi smrad iz odtoka, odreagirajte čim prej, da ne bo prepozno.